Introduksjon

E-læring er svært effektivt for å bidra til å øke kompetansen i en virksomhet om aktuelle tema. Senter for Stress og Traumepsykologi er en aktiv partner med Norsk Krisetrening, som utvikler e-læringskurs for virksomheter. Det første kurset, som ble utviklet i 2017, omhandler krisehåndtering og hvordan vi ivareta ansatte etter en krise. I 2018 lanserte Norsk Krisetrening et nytt kurs, som omhandler hvordan vi håndterer saken knyttet til trakassering i en virksomhet. Kunder benytter gjerne e-læring som et supplement til mer tradisjonelle opplæringstiltak, og i tillegg kan Senter for Stress og Traumepsykologi tilby direkte bistand til virksomheter når behovet oppstår.

 

E-læringskurs om trakassering på arbeidsplassen

Trakassering

Trakassering og uønsket seksuell oppmerksomhet er et stort tema i våre dager - men fenomenet er ikke nytt. I vårt arbeid har vi i alle år møtt arbeidstagere som sliter på grunn av trakassering på arbeidsplassen. Senter for Stress og Traumepsykologi tilbyr bistand og rådgivning til virksomheter, og oppfølging av ansatte som er involvert i slike saker.

Vår samarbeidspartner Norsk Krisetrening lanserer i 2018 et e-læringskurs om trakassering. Kurset er utviklet slik at alle ansatte i en virksomhet skal ta kurset, og gjennom dette øke bevisstheten rundt hva trakassering er, hvordan vi håndterer varsler om trakassering og hvordan vi ivaretar ansatte i slike saker. 

 

E-læringskurs krisehåndtering

Norsk Krisetrening

Håndteringen av en krise blir aldri bedre enn de menneskene som skal håndtere krisen og de som er rammet av den. I det virkelige liv betyr det at alle ansatte i en virksomhet kan komme opp i en situasjon der kunnskap om god krisehåndtering kan være avgjørende for et best mulig utfall av krisen.

Daglig leder Rune Stuvland ved Senter for Stress og Traumepsykologi er partner i et nytt selskap, Norsk Krisetrening. Norsk Krisetrening har med støtte fra Innovasjon Norge utviklet 123Krisetrening, et e-læringskurs som øker virksomheters kompetanse i praktisk krisehåndtering og utvikler en sikkerhetskultur. Programmet etableres av toppledelsen og gjennomføres av alle ansatte. Deltagerne får en grunnleggende innføring i beredskapsplanlegging og krisehåndtering. Virksomheten har en løpende kontroll med hvordan programmet følges opp av alle ansatte.

123Krisetrening er et kurs som styrker ansattes kompetanse til å håndtere ulykker, vold og trusler om vold på arbeidsplassen. Se en video om123Krisetrening her.

Norsk Krisetrening vil om kort tid også presentere et nytt kurs som omhandler håndtering av trakassering på arbeidsplassen. Mer informasjon følger når kurset er ferdig produsert.

For mer informasjon om e-læringskurs fra Norsk Krisetrening ta kontakt på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..